۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۸
اردیبهشت ۱۹, ۱۳۹۸

آداب و رسوم مردم ساوه در ماه مبارک رمضان

اردیبهشت ۱۹, ۱۳۹۸ ۰ دیدگاه

آداب و رسوم مردم ساوه در ماه مبارک رمضان

مردم مومن و خداجوی شهرستان ساوه پیش از فرا رسیدن ماه مبارک رمضان با گرفتن روزه در ماه شعبان به استقبال ماه مهمانی خدا می روند که این استقبال آیین پیشواز از ماه رمضان نامیده می‌شود.همه ساله شور و هیجان خاصی از دهه آخر ماه شعبان در بین مردم ساوه برای ورود به ماه مبارک رمضان دیده می‌شود.

شرکت در کلاس‌های ترجمه، تفسیر و حفظ قرآن کریم، برپایی آیین‌های باشکوه ختم کلام الهی، اطعام روزه‌داران و کمک به نیازمندان، مساکین و یتیمان از آداب ویژه مردم ساوه در ماه ضیافت الله است.

پخت غذاهای مخصوص از دیگر آیین‌های ماه رمضان است، بانوان ساوجی برای دسر افطار بیشتر غذاهایی نظیر حلوا و شله زرد می پزند.

یکی از آیین‌های جالب توجه مردم این دیار فرستادن افطاری توسط داماد به خانه عروس است.

مطابق این سنت دیرینه در ماه رمضان جوان دارای نامزد، باید افطاری نامزدش را به خانه پدر عروس ببرد، این افطاری شامل چند قرص نان، برنج، روغن حیوانی، گوشت مرغ، ماهی، سیب سرخ، شیرینی و میوه‌های فصل است.

پس از این که افطاری از سوی داماد به خانواده عروس برده شد، خانواده عروس نیز در شب‌های آینده، خانواده داماد را برای صرف افطاری به منزل خود دعوت می‌کند.

یکی دیگر از سنت‌های مردم ساوه الم ترانی است، به این صورت که چند روز مانده به پایان ماه مبارک رمضان بچه های چند محله دور هم جمع شده و به در خانه‌های روزه‌داران می‌روند.
شرکت‌کنندگان دراین آیین که تعدادشان به حدود ‎ ۱۰ نفر می‌رسد با اجتماع در مقابل خانه‌های خویشان و همسایگان به اجرای این برنامه می‌پردازند.
آنان هم صدا با هم اشعاری سر می‌دهند و در ادامه نام یکی از فرزندان خانه‌ای که درمقابل آن اجتماع کرده‌اند را به نیکی ندا می‌دهند.

پخت غذاهای مخصوص از دیگر آیین‌های ماه رمضان است، بانوان ساوجی برای دسر افطار بیشتر غذاهایی نظیر حلوا و شله زرد می پزند.